Flottielje Zeilen

Flottielje Zeilen in Turkije

In de flottielje is bijna alles mogelijk, het gaat tenslotte om jouw vakantie. Het is ook beslist niet alleen voor de minder ervaren zeilers, veel ervaren zeilers varen ook graag mee binnen een flottielje. Overdag heerlijk vrij en onbekommerd zeilen met de wetenschap dat er altijd ondersteuning in de buurt is, iedere dag een gedetailleerde route beschrijving met alle leuke ankerplaatsen onderweg, een uitgebreide weersvoorspelling om verassingen te voorkomen en alle ligplaatsen zijn voor je gereserveerd.
Doordat wij het gebied door en door kennen, kunnen wij je ook de mooiste plekjes laten zien op en om het zeilgebied. Het is dus meer als zeilen alleen.
Voor s ’avonds zijn de mooiste baaien en restaurants voor je gereserveerd, zodat je onder het genot van een hapje en een drankje al je avonturen van die dag met iedereen kunt delen. Uiteraard bestaat er altijd de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te dineren.

Hoe ziet een week zeilen eruit in één van de vijf mooiste zeilgebieden

Ik neem je van dag tot dag mee op een week zeilen in de baai van Fetihye.


De vakantie start gelijk bij aankomst op Dalaman waar jullie door onze chauffeur worden opgewacht en die jullie in 40 minuten met de V.I.P. bus naar onze thuishaven het 5-sterren Yacht Classic Resort brengt. Vanzelfsprekend staan wij (Wiebe & Yvonne) bij aankomst op onze thuisbasis al op jullie te wachten om jullie welkom te heten en alles te vertellen over de mogelijkheden van deze fantastische plek. Je zeiljacht ligt klaar voor het resort en jullie kunnen gelijk na aankomst gebruik maken van alle faciliteiten die daar beschikbaar zijn. O.a. de zwembaden, poolbar, restaurant, strandbedden en zelfs een supermarkt van de overkant van de straat worden uiteraard aan boord gebracht, zodat je wel de lol hebt van het winkelen, maar niet het gedoe met het sjouwen. Deze dag wordt ook het zeiljacht aan je uitgelegd. s ‘Avonds kun je heerlijk dineren aan de rand van de baai met heel veel vissen en met een beetje geluk ook water- schildpadden die langs de kant zwemmen.

 

Zondag

Na een goede nachtrust aan boord en een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we om 11:00 uur brieven bij de poolbar. Hier geven we vast een kijkje door de hele week en krijgen jullie een uitgebreide briefing voor de eerste bestemming, het te verwachten weer, de manier van wegvaren, wat onderweg te verwachten (mooie ankerplekken e.d.) en weer aanleggen. We helpen altijd bij het wegvaren en aanleggen, hetzij met advies of Wiebe komt gewoon even aan boord voor een extra helpende hand.
In dit geval gaan we naar Tomb Bay. Dit is een fantastische baai met één restaurant waar jullie heerlijk kunnen eten, zwemmen, drinken, scheren voor de heren en nog veel meer. Yvonne gaat de volgende morgen ook op excursie naar de rots graven die je vanaf het restaurant aan de overkant van de baai ziet. Zeker de moeite waard, maar niet verplicht als je liever nog even een boek leest of lekker wilt zwemmen.


 

Maandag

Yvonne is met een ploeg mensen onderweg naar de graftombes waar iedereen er even in kan kijken en kan genieten van het mooie uitzicht over de baai. Tegen een uur of tien zijn ze weer terug en gaat Wiebe de briefing geven voor de reis van vandaag. En die gaat naar Fantoom Cove, een baai die je 100 jaar terug brengt in de tijd en waar nog op kampvuur wordt gekookt. Iedereen heeft voor vertrek nog ruim de tijd om te zwemmen, ontbijten, suppen of lekker een eind te zeilen.
Aan het einde van de middag komen de meeste gasten binnen bij de volgende baai en kijken daar hun ogen uit. De geiten en de koeien lopen gewoon langs de boten en iedereen wordt hier weer met heel veel enthousiasme ontvangen. Net als bij de vorige baai weer kraakhelder blauw water, maar een baai met weer een totaal andere sfeer. In de avond om een uur of acht gaan we met zijn allen aan tafel. Na het eten van de heerlijke cassarolls (Turkse stoofpotjes) komt de man met het gitaar en zitten we nog even gezellig na. Hier en daar gaan zelfs de voetjes nog even van de vloer.


 

Dinsdag

Yvonne is met bijna alle gasten naar het fantastische uitkijkpunt geweest van de baai en ook bij het badhuis van Cleopatra. Dit laatste is een badhuis van ongeveer 2500 jaar oud.
Rond 10 uur krijgt iedereen weer de briefing voor het plan van vandaag en de reis gaat naar het plaatsje Göcek, het St. Tropez van Turkije. Hier kunnen de dames heerlijk flaneren door de mooie winkelstraat en langs de boulevard. Door de zeer grote keuze aan restaurants wordt iedereen hier lekker vrijgehouden. Vanzelfsprekend hebben Wiebe & Yvonne altijd goede tips wat restaurants aan gaat.


 

Woensdag

De accu’s en de watertanks zitten weer vol en na de briefing vertrekken we naar Kapi Creek. Deze zit aan het einde van de baai en daar is een boerderij en een moskee die met Yvonne kunnen worden bezocht. In de avond wordt er hier vaak een feestje van gemaakt en het is een fantastische baai om te zien en te zijn.


 

Donderdag

Dit wordt een dag vol avontuur, we gaan eerst naar de Butterfly valley op anker voor een prachtig wit zand strand om daarna naar Coldwater Bay te gaan om te overnachten op anker met een lange lijn naar de kant. Als je Butterfly Valley in vaart heb je aan de zijkanten immens hoge rotsen met achterin een wit zandstrand met een tropische tuin erachter met een mooie waterval. Dit moet je eigenlijk gewoon zien en is niet uit te leggen. Hier kan ook worden gedoken met perslucht door de liefhebbers.
Rond 16:00 uur heizen we de ankers en zeilen we de laatste 4 – 5 mijl naar Coldwater Bay waar we, zoals de naam het al zegt, in een bron kunnen zwemmen die rechtstreeks uit de bergen komt. Om half acht worden we met het bootje van de eigenaar allemaal van boord gehaald voor het dinner. Het terras zit half op een berg wat een schitterend uitzicht biedt over de boten en de hele baai.


 

Vrijdag

Vanuit Coldwater Bay hebben we twee mogelijkheden voor activiteiten buiten het zeilen om, namelijk gebruik kan maken van de zwembaden en eventueel de hamam. Vrijdag avond hebben we het diner op een met bladerdak overspannen plein in het oude deel van de stad waarna iedereen de mogelijkheid heeft om nog even naar hartenlust inkopen te doen of nog even een drankje te doen in Bar Street.


 

Zaterdag

Om negen uur moeten de zeiljachten weer leeg zijn, zodat de schoonmakers er weer in kunnen. Afhankelijk van de vlucht kunnen de gasten dan nog lekker genieten van het ontbijt buffet en alle andere faciliteiten van het hotel tot dat de V.I.P. transfer voor komt rijden.
Al met al een geslaagde week met niet alleen lekker zeilen, maar ook allemaal activiteiten er omheen. Op deze manier proeven alle gasten ook van de rijke Turkse cultuur en de onbegrensde gastvrijheid die dit land te bieden heeft.
Maar de herinnering blijft……